Politica de confidentialitate

1. Introducere

Confidentialitatea datelor pe care ni le furnizezi este foarte importanta pentru noi. Vrem sa fim transparenti si sa iti oferim toate informatiile pentru ca tu sa intelegi scopul pentru care iti solicitam datele, ce drepturi ai si care sunt optiunile tale atunci cand folosesti serviciile noastre. Vrem sa te asiguram de toata implicarea echipei noastre pentru imbunatatirea permanenta a protectiei datelor tale si pentru conformarea la legislatia in domeniul protectiei datelor cu caracter personal.

2. Informatii generale

2.1. Operator

Active Soft S.R.L. , Bd. Pierre de Coubertin, nr. 3-5, Office Center, etaj 3, sectiunea 1, sector 2, Bucuresti.

2.2. Responsabil cu protectia datelor

Puteti contacta responsabilul nostru cu protectia datelor prin e-mail la dataprotection[at]paste.ro

3. Date pe care le colectam si prelucram, scopul si temeiul legal

a. Cand iti creezi cont pe site, iti solicitam date precum: adresa de email, nume utilizator. Aceste date sunt furnizate in mod direct si consimtit de catre Utilizator, pentru a-si crea un cont valabil si pentru a beneficia de serviciul oferit de catre Administratorul site-ului. La crearea contului, fiecare Utilizator are posibilitatea de a-si da acordul si pentru a fi informat prin e-mail sau alte forme de comunicare asupra actualizarii site-ului web, precum si pentru primirea de comunicari continand informatii utile legate de site.

b. Cand ne contactezi prin formularul de contact iti solicitam numele si prenumele, adresa de e-mail. Ne bazam pe consimtamantul tau pentru furnizarea acestor date cu scopul de a ne putea contacta si de a putea raspunde solicitarii tale.

c. Cand esti parte in cadrul unui contract comercial ca persoana fizica sau reprezentant/persoana de contact al unei persoane juridice iti putem solicita nume, prenume, adresa, numar de telefon, adresa de e-mail. Scopul si temeiul legal este semnarea si executarea contractului.

d. Pentru a gestiona site-ul si pentru a va oferi o navigare imbunataita, atat Administratorul, cat si furnizorii nostrii de servicii au interesul legitim de a utiliza cookie-uri, pentru a colecta date agregate. Utilizarea de cookie-uri se face pentru a permite afisarea corecta a continutului, crearea si retinerea de date de autentificare, personalizarea interfetei, imbunatatirea serviciului prin implementarea si testarea de solutii tehnice. Astfel, este posibil ca prin modulele cookie sau tehnici similare sa colectam date personale precum: adresa IP, ID-ul dvs. de cookie, navigatorul de internet, locatia, paginile web pe care le accesezi pe site-urile noastre, anunturile pe care le-ai vizualizat sau pe care ai dat click.

Pentru optiuni si informatii suplimentare despre modul in care folosim modulele cookie si modul in care le puteti controla va rugam sa consultati Politica de cookie-uri.

4. Ce fel de informatii despre Utilizatori sunt publice?

Activitati publice sunt orice actiuni pe care le faci pe site-ul nostru , care sunt proiectate sa fie vizibile pentru alti Utilizatori, inclusiv comentarii, recomandari, recenzii.

Grupurile de discutii, incluzand aici sectiunile "Intrebari si raspunsuri", "Utile", "Forum", sunt publice, disponibile permanent pe internet, bazate pe un site web la care Utilizatorii se pot inscrie si interactiona liber cu alti Utilizatori, deja inscrisi, ceea ce inseamna ca orice informatie pe care o dezvalui in activiatile publice, devine publica si poate fi vizualizata, colectata si folosita de alti utilizatori.

Administratorul nu isi asuma raspunderea pentru orice fel de datele astfel furnizate. Cand partajezi sau recomanzi linkuri catre continut de pe o platforma terta parte, acea actiune si orice date pe care le distribui vor fi acoperite de politica de confidentialitate a platformei respective.

5. Scopurile colectarii datelor cu caracter personal

Datele personale colectate de catre Administratorul site-ului sunt prelucrate in scopuri care includ:

- Activarea sau inregistrarea anumitor produse si servicii sau perfectionarea functionalitatii;
- Primirea mesajelor personalizate, a ofertelor si a anunturilor speciale, relevante pentru interesele tale personale, bazate pe informatiile pe care le-ai partajat cu noi;
- Imbunatatirea comunicarii;
- Analizarea si intelegerea interactiunilor cu clientii;
- Implementarea programelor de securitate;
- Raspunsul la intrebarile tale sau rezolvarea solicitarilor tale de produse si servicii, precum si informarea ta in legatura cu starea acestora;

Prelucram datele tale personale numai in scopurile pe care ti le-am comunicat. Daca le folosim in alte scopuri (apropiate), se vor aplica masuri de protectie a datelor suplimentare si vor fi utilizate numai cu acordul tau.

6. Partajarea datelor cu caracter personal

Putem partaja datele tale personale cu furnizori de produse, parteneri de afaceri si alti terti in conformitate cu legea aplicabila.

Astfel de categorii de destinatari pot fi:

- furnizori de servicii de contabilitate, asistenta juridica, banci si orice alti parteneri de afaceri, atunci cand sunt necesare pentru executarea unui contract sau cand exista un interes legitim al Administratorului Site-ului, fara insa a afecta drepturile persoanelor vizate si cu respectarea masurilor de securitate necesare.

- autoritatile statului, In cazul in care vom primi o solicitare din partea organelor abilitate ale statului prin care este impusa dezvaluirea unor date cu caracter personal ale Utilizatorilor, conform legii, suntem obligati sa ii dam curs.

De asemenea, iti vom comunica si tie datele (in cazul in care formulezi o cerere de acces la date). Totodata, incepand cu data de 25 mai 2018, putem comunica datele tale si unui alt operator, la solicitarea ta pentru garantarea dreptului privind portabilitatea datelor (in masura in care avem obligatia si conform regulilor privind portabilitatea datelor aplicabile conform Regulamentului General privind Protectia Datelor incepand cu de pe 25 mai 2018 si in conditiile tehnologice existente la momentul cererii tale).

7. Criteriile si perioada de stocare a datelor

Datele asociate contului tau si alte date furnizare prin intermediul site-ului vor ramane in posesia Administratorului doar pe durata existentei serviciilor furnizate si strict pentru respectarea cerintelor legale in vigoare (de ex., termenele de arhivare) si pentru protejarea drepturilor legale si intereselor Administratorului. Daca doresti sa renunti la cont, in masura in care datele nu vor mai fi necesare pentru respectarea cerintelor legale in vigoare si pentru protejarea drepturilor legale si a intereselor Administratorului, acestea vor fi sterse sau anonimizate.

8. Drepturile utilizatorilor

Conform prevederilor Regulamentului General pentru Protectia Datelor Personale, capitolul III Drepturile persoanei vizate, art. 12-22, persoanele vizate beneficiaza de urmatoarele drepturi:

8.1. Dreptul de a fi informat

Prin prezenta politica de confidentialitate, utilizatorii serviciilor site-ului sunt informati cu privire la identitatea si datele de contact ale operatorului, datele de contact ale responsabilului cu protectia datelor, scopurile prelucrarii datelor personale si temeiul juridic al prelucrarii, categoriile de destinatari ai datelor cu caracter personal, transferul catre tari terte sau organizatii internationale, perioada de stocare a datelor, precum si drepturile pe care le au.

8.2. Dreptul de acces la date

Utilizatorii au dreptul sa obtina din partea noastra o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care ii privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si informarea corespunzatoare.

La cererea utilizatorilor, putem furniza o copie a datelor cu caracter personal care fac obiectul prelucrarii. Pentru orice alte copii solicitate, putem percepe o taxa rezonabila, bazata pe costurile administrative. Informatiile vor fi furnizate intr-un format electronic, utilizat in mod curent.

Ne rezervam dreptul de a nu raspunde solicitarilor vadit neintemeiate, excesive sau repetate.

8.3. Dreptul la rectificare

Utilizatorul poate cere rectificarea datelor cu caracter personal inexacte, respectiv completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare.

Acest drept poate fi exercitat in mod direct prin accesarea contului de utilizator. In cazul in care intampini dificultati, te rugam sa ne contactezi.

8.4. Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat")

Utilizatorul poate cere stergerea datelor cu caracter personal care il privesc, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:

- datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
- utilizatorul isi retrage consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
- utilizatorul se opune prelucrarii;
- datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
- datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care revine operatorului;
- datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale;

Conform dispozitiilor legale, obligatia de a sterge datele utilizatorului nu se aplica in masura in care prelucrarea este necesara:

- pentru exercitarea dreptului la libera exprimare si la informare;
- pentru respectarea unei obligatii legale sau pentru indeplinirea unei sarcini executate in interes public sau in cadrul exercitarii unei autoritati oficiale cu care este investit operatorul;
- din motive de interes public in domeniul sanatatii publice;
- in scopuri de arhivare in interes public, in scopuri de cercetare stiintifica sau istorica ori in scopuri statistice sau pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

8.5. Dreptul la restrictionarea prelucrarii

Utilizatorul are dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii in cazul in care se aplica unul din urmatoarele cazuri:

- utilizatorul contesta exactitatea datelor, pentru o perioada care ne permite sa verificam exactitatea datelor;
- prelucrarea este ilegala, iar utilizatorul se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;
- nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar utilizatorul ni le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
- utilizatorul s-a opus prelucrarii, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.

8.6. Dreptul la portabilitatea datelor

Utilizatorul are dreptul de a primi datele cu caracter personal care il privesc si pe care le-a furnizat operatorului intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si are dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstacole din partea operatorului caruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal, in cazul in care prelucrarea se bazeaza pe consimtamant sau pe un contract si prelucrarea este efectuata prin mijloace automate.

In exercitarea dreptului sau la portabilitatea datelor, utilizatorul are dreptul ca datele cu caracter personal sa fie transmise direct de la un operator la altul acolo unde acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic.

8.7. Dreptul de opozitie

Utilizatorul are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca date care il vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata, prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.

8.8. Dreptul de a nu fi supus unui proces decizional individual automatizat

Utilizatorii au dreptul de a cere si de a obtine retragerea / anularea / reevaluarea oricarei decizii care produce efecte juridice in privinta sa, adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, destinata sa evalueze unele aspecte ale personalitatii sale, precum competenta profesionala, credibilitatea, comportamentul sau ori alte asemenea aspecte.

8.9. Dreptul de a se adresa justitiei

Fara a se aduce atingere posibilitatii de a se adresa cu plangere autoritatii de supraveghere privind protectia datelor personale, utilizatori au dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de lege, care le-au fost incalcate.

Daca utilizatorul a suferit un prejudiciu in urma unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata ilegal, se poate adresa instantei competente pentru repararea acestuia.

Pentru a impiedica solicitarile de eliminare frauduloase, de la persoane care uzurpa identitatea altora, care incearca sa aduca prejudicii concurentei sau care doresc sa elimine informatii de natura legala fara a avea acest drept, este necesar sa verificam identitatea persoanei care solicita exercitarea dreptului. Pentru aceasta, te rugam sa ne trimiti o copie a unui act de identitate (pasaport sau act de identitate), lizibila, din care sa reiasa numele si prenumele, restul datelor pot fi acoperite.

Vom folosi aceste informatii numai pentru a stabili autenticitatea solicitarii si vom sterge copia documentului in 30 de zile de la solutionarea solicitarii de eliminare, cu exceptia situatiei in care suntem supusi unei obligatii legale din partea autoritatilor statului.

9. Transferul datelor in afara UE

Nu transferam datele tale catre state din afara UE sau organizatii internationale.

10. Detalii de contact pentru solicitari si sesizari

Pentru orice solicitare/sesizare cu privire la respectarea drepturilor tale privind protectia datelor personale, te rugam sa te adresezi responsabilului nostru cu protectia datelor personale, in scris, sau pe e-mail.

In situatia in care esti in continuare nemultumit de solutionarea solicitarii/sesizarii, te poti adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, urmand instructiunile de pe site-ul: www.dataprotection.ro.

11. Termene de raspuns la solicitari/sesizari

Echipa noastra va depune toate eforturile necesare pentru solutionarea intr-un timp cat mai scurt a solicitarilor tale.

Conform legislatiei in domeniul protectiei datelor personale, termenul de raspuns este de 30 de zile. In cazul in care, in functie de complexitatea cererii nu putem implementa masurile solicitate intr-un termen mai mic de 30 de zile, aceasta perioada poate fi prelungita, conform legislatiei aplicabile, cu maxim 60 de zile. In aceasta situatie, veti primi o informare in termen de 30 de zile de la primirea cerereii, cu privire la motivele intarzierii. Ne rezervam dreptul de a nu raspunde solicitarilor vadit neintemeiate, excesive sau repetate.

12. Cum iti protejam datele personale

Ne asumam si luam in serios responsabilitatea noastra de protectie a datelor personale pe care ni le incredintezi. Astfel, pentru a evita pierderea, utilizarea necorespunzatoare sau accesul neautorizat, Administratorului Site-ului utilizeaza o varietate de tehnologii de securitate si proceduri organizationale pentru a ajuta la protejarea datelor personale. De exemplu, implementam comenzi de acces, utilizam firewall si securizam servere si criptam anumite tipuri de date, precum informatii financiare si alte informatii importante.

13. Modificari ale notificarii de confidentialitate

Serviciile oferite de site-ul nostru evolueaza in permanenta, iar forma si tipul serviciilor oferite se pot modifica din cand in cand fara aviz prealabil. Din acest motiv, ne rezervam dreptul de a schimba sau a adauga din cand in cand aceasta notificare de confidentialitate, iar orice revizuiri de continut vor fi postate pe site-urile noastre sau vor fi trimise printr-o notificare push prin intermediul aplicatiei sau prin e-mail.

Vom posta un anunt important pe pagina notificarii de confidentialitate pentru a te instiinta cu privire la orice modificari semnificative aduse acestei notificari de confidentialitate si vom indica in partea superioara a anuntului data la care s-a realizat cea mai recenta actualizare.

Noua notificare de confidentialitate va intra in vigoare la data postarii. Daca nu esti de acord cu notificarea revizuita, trebuie sa iti schimbi preferintele sau sa ai in vedere intreruperea utilizarii serviciilor Copilul.ro. Daca accesezi sau utilizezi in continuare serviciile noastre dupa intrarea in vigoare a acestor schimbari, inseamna ca esti de acord sa respecti notificarea de confidentialitate revizuita.

*Nota: Prezenta politica de confidentialitate face parte din/se completeaza cu termenii si conditiile de utilizare a site-ului.

Versiunea 1.0 (06 Mai 2018)




Acest site foloseste Cookie-uri.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate. Va puteti administra preferintele in Setari cookie.